Az International School of Budapest 1996-ban alapult. 2000 óta az iskola fenntartója a Nemzetközi Oktatási Központ Alapítvány (NOKA), amelyet a Számalk Zrt. hozott létre. A Számalk Zrt. Magyarország egyik vezető oktatási intézménye, amely több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik az oktatás és az informatika területén. Elismert eredményeit, sikeres munkáit és projektjeit számos hazai és külföldi díj és minősítés fémjelzi.

Az iskola irányítása az igazgatói testület (Board of Directors) által valósul meg, melyet a fenntartó képviselői, az iskola igazgatója és az iskolavezetés egyes tagjai alkotnak.

Az ISB nemzetközi akkreditációját a Cambridge International Exam Groups szervezettől kapta, amely évtizedek óta az egyik legnagyobb vizsgáztató szervezet Angliában, illetve világszerte elismert minősítési rendszereket nyújt a nemzetközi iskolák számára. Az akkreditáció által az iskola hozzáféréssel rendelkezik a szervezet tanulmányi programjaihoz, valamint az értékelési- és vizsgaanyagokhoz, amely alapján a tanulók teljesítménye világszerte összehasonlíthatóvá válik. Ezen kívül az 5. és a 8. osztály végén hivatalos vizsgát tehetnek a gyermekek aktuális tudásukról, amely kiváló lehetőséget kínál részükre a világ más vezető intézményeibe való felvételhez a nemzetközileg elismert minősítés megszerzésén keresztül.

Az ISB magyar akkreditációval is rendelkezik, az Emberi Erőforrások Minisztériuma iskolánkat, mint nemzetközi és kéttannyelvű iskolát jegyezte be Budapesti Nemzetközi Iskola - International School of Budapest és Magyar-Angol Két Tanítású Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium néven (OM azonosító: 035019). Így az ISB olyan hivatalos magyar bizonyítvány kiállítására jogosult a Magyar Nemzeti Tanterv Kéttannyelvű Iskolák számára kiadott tantervének megfelelően, amelyet országszerte minden állami iskolában elfogadnak.

Nagyra értékeljük, ha személyi jövedelemadójának 1%-ával iskolánk munkáját kívánja támogatni. Az ehhez szükséges adatok a következők:
Nemzetközi Oktatási Központ Alapítvány
Adószám: 18687910-2-43
Cím: 1119 Budapest, Mérnök u. 39.

Köszönjük!

Ha szeretne részt venni Nyílt Napunkon, regisztráljon online!