Az ISB 2017 szeptemberében beindította a Cambridge IGCSE programját a 9-10 évfolyamos tanulók számára. A program a két év során a Cambridge IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) vizsgára készíti fel a tanulókat, majd a 10. évfolyam végén 5 tantárgyból tesznek Cambridge IGCSE vizsgát a diákok.

A Cambridge IGCSE a GCSE vizsga nemzetközi megfelelője, amelyet 16 évesen minden tanuló letesz Angliában. A vizsgák a tanulók adott tantárgyi tudásáról adnak tájékoztatást, a nemzetközileg elismert, szigorú felmérők által. A 9. és 10. felkészítő évfolyam rendkívül jó előkészítés az IB Érettségi program számára.

ISB ismertető a 9 - 12 évfolyamról

Amennyiben szeretnének személyesen is megismerkedni iskolánkkal, várjuk Önöket gimnáziumi Nyílt Napunkra vagy szerdánkénti iskolalátogatási programunkra. A körbevezetésre iskolaidőben, minden héten szerdán reggel 9 órai kezdettel van lehetőség, hetente váltakozó angol illetve magyar nyelvi vezetéssel.

Gimnáziumi Nyílt Napunkat 2018. január 31-én szerdán délelőtt tartjuk.

A Nyílt Napon megismerkedhetnek az ISB középiskolai programjával és az IB érettségivel. Bemutatjuk a felvételi eljárás menetét és az ISB Cambridge IGCSE programjára való jelentkezés feltételeit, emellett válaszolunk a felmerülő kérdésekre.

Kérjük, töltse ki online jelentkezési lapunkat. Jelentkezését visszaigazoljuk.

Tanterv struktúra

A Cambridge IGCSE képzés fontos megalapozást jelent a tanulók számára, hogy a 6-8 évfolyamok után jól felkészültek legyenek az IB Érettségi program rendszerű oktatásra. A 9. évfolyamban az órák hosszabbak lesznek (50-55 perc), így a diákok jobban el tudnak merülni egy-egy gondolatban, feladat- vagy kérdéskörben. A tanulók öt különböző IGCSE tantárgyat tanulnak: angolt, matematikát, történelmet, természettudományokat és idegen nyelvet. Ezek mellett a kiegészítő tárgyakban kerül sor művészet, zene, dráma, tárgyalástechnika, számítástechnika és testnevelés oktatásra.

A Kéttannyelvű Program tanulói emellett speciális helyi tanterv alapján tanulnak magyar nyelv
és irodalmat, illetve magyar történelmet. A 9-10 évfolyamaink angol nyelvű tanterve a Key Stage 4 (Years 10-11) szintnek felelnek meg az angol rendszerben.
 

 

 = A tanítás nyelve magyar

 

9-10 évfolyam tantárgykörök

Nemzetközi Program (I)

Órák száma/hét

Kéttannyelvű Program (B)

Órák száma/hét

Angol
Angol mint második nyelv IGCSE vagy
Cambridge First Certificate of English as a Foreign Language
 
5 5
Matematika
Matematika IGCSE
 
4 4
Természettudomány
Összevont természettudomány IGCSE
 
3 3
Társadalomtudomány
Történelem IGCSE
 
 3 3
Idegen nyelv
Idegen nyelv IGCSE – Spanyol vagy Német
 
3 3
Magyar nyelv és irodalom 0 2
Magyar történelem 0 2
Magyar mint idegen nyelv 2 0
Kiegészítő tantárgyak
Számítástechnika (ICT), Dráma, Tárgyalástechnika,
Ének-zene, Rajz és művészetek, Testnevelés
10 8
Összes tanóra 30 30
Magyar nyelvű tanóra összesen 2 4
Angol nyelvű tanóra összesen 30 26


ISB Nulladik évfolyam

Iskolánk nulladik évfolyamot (8+ évfolyam) is biztosít azon tanulók számára, akiknek angol tudásszintjük még csiszolásra szorul a Cambridge IGCSE előkészítő kurzus megkezdéséhez.

 

Örülünk, ha segíthetünk. Ha kérdése van, vagy csak szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, küldje el online érdeklődését!

 

Szívesen látjuk egy ISB iskolalátogatásra, foglaljon időpontot!

 

 

Ha szeretne időpontot foglalni gyermekének Próbanap programunkra, itt gyorsan és egyszerűen megteheti!