Jelentkezési folyamat

Jelentkezés

Az International School of Budapest a szabad helyek függvényében az év minden időszakában fogad jelentkezéseket. A gyermek tanulói jogviszonya az ISB-be való beiratkozás útján jön létre, amelyhez az alábbi lépések szükségesek:

  1. Iskolánkba való jelentkezéshez szükséges, hogy az adott gyermek eljöjjön hozzánk Próbanap programunkra, a 2.-8. osztályokba jelentkező gyermekek pedig ezen felül részt vegyenek Angol Nyelvi Nap programunkon is. A Próbanap során a fiatalabb gyermekek egy délelőttöt, az idősebbek egy napot tölthetnek iskolánkban a hasonló korú gyermekekkel egy csoportban vagy osztályban. Ez nagyon jó lehetőség arra, hogy az érdeklődő szülők és gyermekeik közelebbről megismerkedjenek az ISB-vel, tanárainkkal, modern tanítási módszereinkkel, illetve a nálunk tapasztalható szeretetteljes és családias légkörrel. Ezen kívül mi is megismerkedhetünk a gyermekekkel, készségeikkel, amely alapján tanácsot tudunk adni a szülőknek a beiratkozással kapcsolatban. Az Angol Nyelvi Nap során az idősebb gyermekek adhatnak számot aktuális angol nyelvi ismereteikről a Cambridge International Exam életkor alapján releváns szintjeihez igazodóan (http://www.cambridgeenglish.org/exams/young-learners-english). 

  1. A hiánytalanul kitöltött és aláírt Beiratkozási Adatlap, illetve az abban szereplő dokumentumok eljuttatása az ISB-be. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumoknak a scannelt vagy fénymásolt másolatát is elfogadjuk. A beiratkozási adatlap innen letölthető:

ISB Beiratkozási Adatlap

  1. A regisztrációs díj megfizetése. A regisztrációs díj egy egyszer felmerülő díj, amely a beiratkozással kapcsolatos adminisztrációs költségeket fedezi, összege nem kerül visszatérítésre a beiratkozás visszamondása esetén. A Beiratkozási Adatlapon megadott adatok alapján a regisztrációs díj megfizetéséhez az iskola egy számlát állít ki. A számlán szereplő adatok (összeg, számlaszám, stb.) alapján történhet a díj befizetése. További információkat talál a fizetési feltételekről a Tanulmányi Hozzájárulás menüpont alatt.
  2. A szülők, a tanuló és az iskola között létrejövő Tanulmányi Megállapodás aláírása.

 

Amit a gimnáziumi felvételi határidőkről a diákoknak tudni kell

AKTUÁLIS  - Ideiglenes gimnáziumi felvételi jegyzék a 2017/18-as tanévre - 2017. március 10.

Szóbeli meghallgatás / Próbanap a gimnáziumba jelentkezők számára - 2017. február 27.

Gimnáziumi képzéseinkre a 8. évfolyamos, magyar iskolarendszerben részt vevő tanulók a Magyarországon érvényes hivatalos középiskolai felvételi eljárás keretében tudnak jelentkezni. Erről bővebben a Felvételi Tájékoztatónkban olvashatnak ITT.

Az intézmények megjelölésére, és sorrendbe állítására még február 15-éig van lehetőségetek, addig mindenki megismerheti az írásbelin elért pontszámát. A szóbelik után már csak egyszer, március közepén tudtok az intézmények sorrendjén módosítani, új intézményt, szakirányt már nem lehet megjelölni.  Mutatjuk a legfontosabb dátumokat, amelyeket észben kell tartanod, ha most vagy 8-os:

Január 21. A felvételi eljárás kezdete
Ezen a napon, délelőtt 10 órától tartják a központi írásbeli felvételit magyarból és matematikából a nyolc-, hat-, öt és négyosztályos középiskolák. Pótnap (azoknak, akik igazoltan, alapos indokkal maradtak távol 21-én): Január 26.

Február 9.
Eddig a napig kapjátok kézhez az írásbeli felvételin elért eredményét.

Február 15. A középiskolai jelentkezés határideje
Eddig tudjátok az ISB-t megjelölni a jelentkezési lapotokon. Ekkor már nem csak azt kell eldöntenetek, hogy mely intézményekbe szeretnék jelentkezni, hanem a választott intézmények sorrendjét is meg kell határoznotok. A 4 osztályos középiskolákba jelentkezők esetében elég az általános iskolában leadni a jelentkezési lapot, onnan küldik tovább az Oktatási Hivatalba és az intézményekbe.

Február 20 – március 9. A szóbeli felvételi vizsgák időszaka
Az ISB-ben 2017. február 27-én angol nyelvi próbanapot tartunk azoknak a diákoknak, akiket az írásbeli vizsgán elért eredményeik alapján behívunk. Pótnap: 2017. február 28-a. A próbanapra mind a magyar tanterv szerinti, mind a nem magyar oktatási rendszerben tanuló 8. évfolyamos jelentkezőket várjuk szeretettel. Ha az ISB 8. évfolyamáról jelentkezel, nem kell próbanapra jönnöd, az angol kommunikációs készségeidet az utolsó évfolyamban megírt Cambridge-teszt alapján tudjuk mérni.

Március 10. A középiskolák nyilvánosságra hozzák ideiglenes felvételi jegyzéküket
Ebben láthatjátok a felvételi eljárásban elért pontszámotokat, és hogy hányadik helyen szerepeltek az adott intézmény rangsorában.

Március 16-17. Intézményi sorrend véglegesítése
Ezen a két napon még módosíthattok a megjelölt intézmények sorrendjén. Új középiskolát azonban már nem jelölhettek meg.

Április 26.
Ahogy minden intézménynek, nekünk is eddig a napig kell postáznunk a felvételről vagy elutasításról szóló értesítéseket.

Május 4. A beiratkozás napja az ISB-n
Ezen a napon 9 és 15 óra között várjuk a beiratkozókat.

Május 8-19. Pótfelvételi eljárások meghirdetése.
Azokban, az intézményekben, ahol a férőhelyek 90%-át nem tudták feltölteni, az igazgatónak pótfelvételi eljárást kell hirdetnie. Ebben az eljárásban már nem a központi felvételi eredményei, hanem az intézmény vezetőjének döntése alapján veszik fel a középiskolák a jelentkezőket.
A pótfelvételikre később is érdemes figyelnetek, az intézmények vezetőinek egészen a tanév kezdetéig lehetőségük van ilyet meghirdetni.

Örülünk, ha segíthetünk. Ha kérdése van, vagy csak szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, küldje el online érdeklődését!

 

Szívesen látjuk egy ISB iskolalátogatásra, foglaljon időpontot!