Miért az ISB?
Sok év tapasztalatából merítettünk tudást, hogy olyan iskolává formáljuk az ISB-t, ahová minden szülő szívesen és nyugodt szívvel hozza reggelente gyermekét, és amellyel mind a nemzetközi, mind a magyar szülők maximálisan meg vannak elégedve. Számos olyan tényező van, amely miatt különleges az ISB a Magyarországon működő nemzetközi iskolák között.

Egyedülálló tanterv

Az International School of Budapest tanulói a Cambridge Nemzetközi Tanterv képesség- és készségfejlesztésen alapuló ismeretein kívül elsajátíthatják a Magyar Nemzeti Tanterv szigorú követelményei által meghatározott tudást is. A két különböző nézőpont szerint kialakított tanterv egymás melletti alkalmazása maximális hatékonyságot nyújt a gyermekek tudás- és készségbeli fejlődésében. A magyar nyelvű órákat magyar anyanyelvű, az angol nyelvű főtárgyi órákat angol anyanyelvű tanárok oktatják, így biztosítva az adott tantárgyhoz kapcsolódó ismeretanyag legmagasabb szintű és minőségű átadását.

Kis létszám - Személyes figyelem

Az ISB-ben alacsony az egyes osztályok létszáma. A 2016/17-es tanév tekintetében az átlagos osztálylétszámunk 15 fő. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy minden gyermek számára valóban egyedi és személyes figyelmet biztosítsunk, maximálisan figyelembe véve minden egyes gyermek egyéni szükségleteit a lehető legnagyobb fokú fejlődés érdekében.

Egészséges környezet, családias légkör

Hisszük, hogy a gyermekek megfelelő érzelmi és fizikai fejlődése nemcsak fontos, de elengedhetetlen az eredményes szellemi fejlődésükhöz. Iskolánkban különlegesen barátságos, gondoskodó és családias a légkör, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Ezen kívül iskolánk hegyi és erdei fekvéséből adódóan a lehető legegészségesebb, legzöldebb környezetet tudja biztosítani a tanulóknak Budapesten.

Elkötelezett tanári kar

Tanári gárdánk kivételesen elkötelezett a nemzetközi iskolák körében, viszonylag hosszú ideig tanítanak iskolánkban. Pedagógusaink közül többen is 10 évet meghaladóan tanítanak már az ISB-ben. Magyar tanáraink átlagosan 7 évet, míg nemzetközi tanáraink átlagosan 5 évet szolgálnak nálunk.

Magyar integráció

Az ISB-ben működő segítőkész és aktív magyar közösség nagyban segíti a külföldi és hazatérő családok integrációját a magyar társasági életbe. A külföldi gyermekek gyorsan és könnyen beilleszkednek a magyar közösségbe, emellett rengeteg új ismeretet és szokást osztanak meg egymással. Az együtt töltött idő minden gyermek számára értékes és felejthetetlen élményeket ad.

Örülünk, ha segíthetünk. Ha kérdése van, vagy csak szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, küldje el online érdeklődését!

 

Szívesen látjuk egy ISB iskolalátogatásra, foglaljon időpontot!