Nemzetközi Általános Iskolánk tanulmányi programjai

Az ISB-ben 2 különböző tanulmányi programot kínálunk tanulóink számára.

A Nemzetközi Tanulmányi Programunk a Cambridge Nemzetközi Tantervet követi, amely sok tekintetben hasonlít az Angol Nemzeti Tantervhez. A program keretében angol anyanyelvű, jól képzett tanárok oktatják a gyermekeket és minden tanóra tanítási nyelve angol vagy más idegen nyelv.
A tanulók a tanévben két alkalommal, a szemeszterek végén, a nemzetközi tanterv gyakorlatának megfelelő angol nyelvű, szöveges értékelést tartalmazó bizonyítványt kapnak. Ebben a tanulmányi programban magyar mint idegen nyelv órákat is biztosítunk diákjaink számára az elsőtől a tizedik évfolyamig.

A Kéttannyelvű Tanulmányi Programunk a magyar, illetve a magyarul is beszélő angol vagy más anyanyelvű gyermekek számára kínál színvonalas oktatást. A tanulmányi program tanterve magába foglalja mind a Magyar Nemzeti Alaptanterv kéttannyelvű iskolák számára kiadott kerettantervét, mind a Cambridge Nemzetközi Tantervet. A program tanulóinak angol anyanyelvű osztályfőnöke van, az órák aránya 2/3-1/3 részben angol, illetve magyar nyelvű. A tanulók magyar szöveges értékeléssel kiegészített államilag elismert magyar bizonyítványt, és a nemzetközi tanterv gyakorlatának megfelelő angol szöveges értékelést tartalmazó bizonyítványt kapnak.
Ez a tanulmányi programunk nem csupán kéttannyelvű oktatást kínál, hanem a Cambridge Nemzetközi Tanterv készségfejlesztésen alapuló oktatási módszerével gazdagítja a diákokat és nemzetközi környezetet nyújt az oktatáshoz. Ezen kívül a tanulók számára lehetőség nyílik az eltérő nemzetiségű gyermekekkel való kapcsolatépítésre, valamint angol nyelvű főtárgyaik tanítása kizárólag angol anyanyelvű tanárok részvételével történik.

Az angol nyelvet minden tanulmányi programunkban az ELL (English Language Learning) – angol nyelvi programunk keretében oktatjuk. Ezen belül az egy évfolyamra járó összes tanulót 3-16 fős (leggyakrabban 6-12 fő) vegyes tudásszintű angol nyelvi tanulócsoportokba osztjuk. A gyermekek tapasztalt tanárok által való felmérést követően, szakmai szempontok alapján kerülnek besorolásra a vegyes tudásszintű angol nyelvi csoportjainkba. Hiszünk a differenciált, személyre szabott oktatás hatékonyságában, amely által a tanulócsoportban lévő összes gyermek tudásszintjét megfelelően magas szintre tudjuk emelni, semmilyen tekintetben nem korlátozva az egyéni fejlődési ütemüket. Ezen kívül a vegyes tanulócsoportok további fontos pozitív hatása az egész évfolyamon belül megnövekedő társas kapcsolatok száma, amely ösztönzőleg hat a gyermekek szociális, érzelmi és intellektuális fejlődésére.

Örülünk, ha segíthetünk. Ha kérdése van, vagy csak szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, küldje el online érdeklődését!

 

Ha szeretne időpontot foglalni gyermekének Próbanap programunkra, itt gyorsan és egyszerűen megteheti!