ISB RECEPTION OSZTÁLY (KORAI ELŐKÉSZÍTŐ)

Küldetésünk

Az ISB-ben (International School of Budapest) arra törekszünk, hogy közösségünkben magas színvonalú oktatást nyújtsunk a gyermekeknek. Gyorsan változó világunkban az a célunk, hogy tanulóinkat olyan tudással és készségekkel vértezzük fel, mely sikeres jövőt biztosít számukra személyes, közösségi és tanulmányi téren egyaránt. Az alapozás ehhez a Kompetencia alapú készségfejlesztő programmal, a Reception osztályunkban kezdődik.

Másik fontos tényező, mely kedvező feltételeket teremt oktatási programunkhoz, az a gazdag, csodás természeti környezet, amelyben intézményünk található. Filozófiánk alapja a természet kincseinek értékelése nap-mint-nap, s ennek nyomán környezetünk és földünk védelmének fókuszba helyezése.

A RECEPTION OSZTÁLYTÓL az iskoláig vezető út

Az ISB iskolai évfolyamaira többféleképpen is be lehet kerülni. Azok a gyerekek is felvételt nyerhetnek bármely évfolyamra, akik nem az ISB Reception osztályába jártak, de részt vesznek a felvételi eljárásban, melynek során tanáraink felmérik tudásszintjüket, készségeiket. Az ISB Reception osztály azonban személyre szabott támogatást, jól tervezett átmenetet nyújt a gyermekeknek ahhoz, hogy „nagy iskolássá” válhassanak, két választható program keretében is.Amint az ábra mutatja, a gyermekek bármilyen nyelvtudással felvételt nyerhetnek az ISB Reception osztályba, melynek elvégzése után a nemzetközi vagy a kéttannyelvű iskola-előkészítőben való továbbtanulás javasolt. A választás attól függ, mennyire magabiztosan beszéli a gyermek a két nyelvet, s fejlesztésüket melyik oktatási program támogatja jobban. Az erős nyelvi készségek nagyon fontosak ahhoz, hogy a gyermek sikeresen haladjon a kéttannyelvű programban. Ezen nyelvi készségek fejlesztése pedig mindennapi része a Reception osztályban folyó oktatásnak.

Oktatás

Az International School of Budapest minden évfolyamán érvényesülő filozófiájának lényege, hogy tanulóinkat maximálisan támogassuk és felkészítsük arra, hogy mind angolul, mind magyarul sikeres tanulmányi eredményeket érjenek el. Reception osztályunk oktatási programjának alapja ugyanez: egyedülálló kombinációja a készségek fejlesztésére alapozó angol nyelvű oktatásnak és a lexikális tudás gyarapításán alapuló magyar tanulási modellnek. Minden Reception osztályba járó tanulónk tanul olvasás-írást, matematikát, ének-zenét és finom-motorikus fejlesztést angolul, valamint gazdagítják magyar nyelvtudásukat is. A témacsoportokra épített és a tapasztalati úton szerzett megismerésen alapuló tanterv közvetítése angol nyelven történik, ugyanakkor a megértés és a szókincsfejlesztés érdekében ehhez magyar nyelvű támogatást is nyújtunk.

A Reception osztályos korosztály számára nélkülözhetetlen stabilitás biztosítása érdekében minden nap két pedagógus együttműködésére épülő pár-tanítás folyik.

További információért kérjük, írjon erre az e-mail címre: csilla.szobotka@isb.hu

Letölthető dokumentum

ISB Enrollment Form