Igazgató köszöntője

John Hart
Iskolai Igazgató


Örömmel üdvözöljük az International School of Budapest honlapján!

Honlapunkon keresztül részese lehet azoknak az iskolánkban folyó számtalan izgalmas program és projekt egy részének, amelyben az idejáró gyermekek nap mint nap részt vesznek. Másrészt egy összefoglaló áttekintést nyer azokról a tanulmányi programokról, szellemi-, érzelmi és testi fejlesztésről, amelyet tanulóinknak nyújtunk. Továbbá benyomást kaphat iskolánk különleges elhelyezkedéséről, amely Budapest egyik leggyönyörűbb és legbékésebb helyszíne a Budai erdők kellős közepén. Természetesen csak egy személyes látogatás alkalmával tudja teljes mértékben megtapasztalni azt a lenyűgöző, barátságos légkört és csodálatos embereket, akik állandóan körülvesznek minket itt az ISB-ben.

Az ISB rendkívül sokoldalú tanulmányi program lehetőségeket kínál a kétnyelvű, a nemzetközi, a Magyarországon élő külföldi és a magyar családok számára. A különböző tanulmányi programjaink összehangolt angol és magyar tantervei lehetőséget adnak minden tanulónknak arra, hogy mindhárom programunk által kínált előnyöket bizonyos mértékig élvezhessék. A készség alapú nemzetközi és a lexikális tudás alapú magyar tanterv kombinációja tökéletes alapot nyújt a gyermekek maximális fejlődéséhez.

Őszintén hisszük, hogy nem csak versenyképes, magas színvonalú oktatást kell nyújtanunk tanulóink számára, hanem folyamatosan fenn kell tartanunk az ösztönös tanulási vágyukat, meg kell mutatnunk nekik milyen szórakoztató és örömteli tud lenni a tudás megszerzésének és birtoklásának érzése, hogy egész életükre megszeressék a tanulást. Ezen kívül alapvető feladatunk az is, hogy diákjainkat már a kezdetektől fogva megtanítsuk az élethez szükséges kompetenciákra, mint például öntudatosság, prezentációs- és tárgyalási készségek, felelős döntéshozatal és egyéb szociális képességek, amelyek mind az élet valós kihívásaira készítik fel az egyszer majd felnőtté váló gyermekeket, és a lehető legsikeresebbé válhatnak majd a tanulmányi-, a szakmai és a magánéletük területén egyaránt.

Iskolánkban egy rendkívül jól képzett, tapasztalt és nagyon barátságos tanári kar várja a tudásra éhes tanulókat, akik elkötelezett pedagógusként kísérik a gyermekeket tanulmányaik során. Örömmel mutatnánk meg Önnek is, mit jelent az ISB nagyszerű közösségének tagja lenni, és szívesen osztanánk meg közösségünk befogadó, családias hangulatát. Sok szeretettel várjuk Önt iskolánkban egy személyes látogatásra, hogy közösen megbeszéljük gyermekének felvételével, tanulmányi szükségleteivel vagy az iskolánkkal kapcsolatban felmerülő bármilyen egyéb kérdéseit.